Hej Aida, berätta om dina bästa motivationstips?
Motivation för att lyckas finns alltid. Det är när man inte når ett önskat resultat snabbt nog, när tålamodet tryter, det är då man måste ha motivationstips för att lyckas. Fram tills jag gick med i Slanka viktutmaningen så nådde jag ett visst mål. Sen kommer ”omgivningen”… inte ska du fortsätta, du är fin som du är, men GUUUUUUUD ska du inte äta något alls och allt sådant som alla välmenande ord innebär. Vilken motivation som helst kan ju försvinna då. Därför är det allra bäst att ha en grupp, ett lag, ett vinnande koncept, ett gäng människor som förstår precis vad man menar och vad man går igenom. Så mitt allra bästa motivationstips är att hitta likasinnade och hålla sig till målet. Spelar ingen roll hur sakta det går, är man fast besluten så lår det ta tid.

Vilka är dina delmål?
Det är fortfarande att kunna knyta skorna, fast nu går det lättare, en hel storlek är borta vilket underlättar enormt.
Springa 5 km
Springa 10 km
Springa halvmaraton
Springa maraton
Köpa den finaste klänningen jag kan hitta och bara må gott
!

Vad njuter du av istället för mat och dryck?
Jag har förmånen att ha ett arbete som ger mig kickar. När jag tillsammans med goda kollegor nå ett mål, få en fjäder i hatten i form av publikationer, pengar till forskning och utbildning. Men då njuter jag. Sen balanserar jag det hela med att faktiskt köpa smink, kläder och annat som får mig att må bra. Jag har tur med mina nya Slankakompisar som arbetar med att förbättra allas vår estetiska kompetens. Så tips och råd tar jag gärna emot. Sen är det promenader med vänner, sitta ibland med barnen i tv-soffan tycker jag också är njutningsfullt. Speciellt när man har så mycket att göra på dagarna. Det allra bästa jag vet är soliga dagar oavsett årstid. Det är så viktigt för att må bra.

Har du några hemliga knep som du vill dela med dig av till Slankas läsare?
Bara att ni läser om vår viktutmaning är ett knep att få inspiration. Men några hemliga knep vet jag inte om jag har på rak arm. Jag tror att man måste arbeta inifrån. Väldigt basic! Se till att du får tillräckligt med sömn, utan sömn inget kan fungera. Arbetar du på kontor, ha stående möten, gå ut och gå, arbetar du med kroppen se till att du får pauser, att du kan mäta dina rörelser och att du tar dig tid att planera din vecka så gott det går. Sen är det alltid bra att ha med sig Slanka så att man slipper att drabbas av den värsta hungern om man ska på något oplanerat.

Vad är det första du ska göra när du nått din målvikt?
Först ska jag skaka hand med mig själv. Efter snart 10 år av övervikt i samband med två graviditeter är du äntligen i mål – så kommer jag att säga till mig själv. Sen ska jag sätta upp ett nytt mål, hur stannar jag här på min målvikt? Den dagen jag når målet är det försommar, det är varmt och jag känner mig lätt som en fjäder. På min 10-kmrundan inser jag helt plötsligt hur lätt det är att ta sig runt och att jag faktiskt trivs i den ”nya” kroppen. Trögt är det nu och trögt kommer det att vara ett tag till men målet kommer att vara så njutningsfull.

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!