Jag har märkt att min kropp mår bättre av att följa rutiner. Följa en tydlig klocka. Sätta upp exakta tider när man ska dricka sin Slanka måltid. På så sätt minskar man på hungern. Kroppen ställer in sig på att maten kommer den tiden man börjat följa.

Det tar faktiskt runt 2 månader innan kroppen och hjärnan ställer om sig. Så känns det svårt med nya matrutinerna så tänk att det kommer bli lättare med tiden. Jag har inte uppnått ännu 2 månader i min Slanka diet men när jag kommer till den punkten så lovar jag att skriva i bloggen om hur det känns.

Jag pratade häromdagen med en väninna som följde en reality show om bantning. Där fick hon tips om att slänga all frestande och högkalori mat från skafferiet och visst är det ett toppentips om man bor ensam eller bor med någon som också försöker gå ner i vikt. Har man som jag tre barn och en make som äter vanlig kost så vore det helt galet av mig att tömma skafferiet i soporna. För vad skulle jag laga för mat till dom? Så mitt tips är att göra en egen skafferilåda eller en egen hylla i kylskåpet som är ”din”. Är du på Slanka Maxi dieten så är det shaken som gäller men är du på Slanka Kombi eller Balans så har du mycket mer att fylla lådan/hyllan med.

Om du känner för att äta något i form av snacks så brukade jag knapra på äppelchips eller protein. TGR butiken har äppelchips till en ekonomisk peng. Man kan också göra själv äppelchips men det är tidskrävande. Jag gav mig på att göra själv äppelchips men insåg snabbt att det tar lång tid med att skära äpplena bladtunna skivor och sen ha i ugnen tills dom torkar. Men har man tiden och orken så är det bara att prova sig fram.

Vill du också gå ned i vikt med Gosia och Slanka? Handla här!

Slanka Maxi innebär att Gosia går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Gosia kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Gosia och Slanka? Handla här!