Hej på er!

Det har dragit ut på tiden tills jag har kunnat skriva det här inlägget. Av två skäl, mycket att göra och innerst inne, man vill inte att det ska ta slut. Känner att jag är mitt i en process just nu när jag håller på och byter livsstil och vill inte sluta riktigt än med varken bloggande eller med Slankandet. Jag gillar den här utmaningen. Är ni inte med starta en egen kompisutmaning med Slanka. Det är så kul!

Vi började med stora stormsteg och initialt försvann – 5 kg och -12 cm i midjan för min del. Sen kom Slanka Kombi och Slanka Maxi omväxlande och jag började träna mer intensivt. Ett litet bekymmer med Maxi efter 3 veckor var att förklara för barnen vad man gör. Jag vill bli stark som Bamse kan man uttrycka det på ett smidigare sätt. Så detta pusslande var lite svårare än jag trodde att få ihop.

Att tappa en storlek har underlättat för mig helt enkelt en del. Viss värk är borta och träningen har blivit lite lättare. Det bästa med ljusets intåg var ändå att vakna tidigt som det bara går, redan vid 04.00, ge sig ut, springa 5 km och sedan ta en varm shake efteråt, som varm Cappuccino eller Vanilj. Med kanel på eller kardemumma. Alltså den tiden man får för sig själv är så mycket värd. Alla andra sover och jag får vara pigg och ladda egna batterier.

Sen den här gruppsammanhållningen vi har digitalt med Jeanette som coach är den egentliga framgångsfaktorn. Det är för mig skillnaden. Jag tror att alla svårigheter och framgångar som vi har delat med varandra har varit ovärderliga. Har ni sett de tre? Helt fantastiska Slankavinnare! Mellan 20-30 kg. Det kallar jag verkligen lyckat. Jag är på -10 kg strecket snart och tänker fortsätta året ut. För oss omöjliga typer för vi är en hel del, vi som alltid startar men kommer inte fram så har det här varit det enda som har funkat. Vi har långa platåer och envisa kroppar. Men det enda jag kan säga i det här läget, ni kan inte ge upp. Det kan bli 3 kg hit, sen händer inget på en-två veckor och sen händer något igen. Men totalt över tid ser det ut som en trappa ner. Det måste vara ok.

Jag har också testat lite olika saker under resans gång. Att äta frukost, att inte äta frukost, att köra Slanka Maxi två dagar, resten mat etc. Man måste hitta vad som fungerar för en själv men också för familjen. Med små barn är det lite, lite kämpigare att få till det men det ska gå. Hela veckan utlovas det sol och jag kommer att springa varje dag. Jag måste det, det är välgörande, det är avstressande och kroppen måste vänja sig för långsdistansträning.

Sen har jag också gjort en annan sak. Jag har i sista sekunden avsagt mig ett viktigt arbetsengagemang som var i och för sig rolig men för mig personligen ”ohälsosam”. För många möten, för mycket arbete, för lite träning, för många resor på tåg och så är man extremt åksjuk och får knapra på åkjsjukemedicin och tuggumi (ännu en sak som inte var bra på Maxi var att antingen så tuggade man åksjuketuggumi eller var man illamående i 3 timmar) samt egen frihet. Detta resande på veckorna fungerar inte för någon som mig just nu. Man blir frustrerad och tar till onyttigheter. Så nu har jag sagt nej. Jag orkar inte – ingen kommer ge mig medalj om 100 år för att jag har ägnat 80 timmar av veckans 7 dagar till arbete. Vissa saker kommer jag att göra (som att skriva) men arbetsmängden måste balanseras upp. Jag vill faktiskt satsa på träning och jag vill ha det gemensamt med min familj. Att vi alltid kan ta till träning helt enkelt och ha det som en huvudsaklig fritidssyssla.

Och så till Slanka förstås. Testa det! Av alla liknande produkter är Slankas produkter de mest välsmakande. Havremål, varma soppor, pudding och shakes är så varierande att man inte tröttnar. En annan sak är att när man går på maxi och kommer in i ketosen så omvärderar man ju sin kost. Man frågar sig, äter jag rätt, hur framställs vår mat, är billigt lika med bra? Hur mår vår omgivning? Så är det inte. Jag har av principiella skäl gått över till vegetarisk (ibland vegansk) kost. Det innebär mer kolhydrater för mig men det är inga problem, viktminskningen får ta mer tid men jag vill inte bidra till dålig matproduktion. Jag tror att alla människor som djur har lika värde (allt utom fästingar).

Nåväl, vad står framför mig nu. Det utlovas sol och värme och det känns väldigt bra för utomhusmiljö och träning är bra ihop. Jag kommer att imorgon börja även på ett gym (även om jag har ett litet hemma) och främsta anledningen är att jag vill ha en PT att träna med. Jag vill inte skada mig så jag behöver någon som hjälper mig på vägen.

Nu blir det maxi i två-tre dagar och resten vegetarisk kost. Hoppas vi ses här igen om ett par månader när jag har kommit lite längre. Ha det gott där ute!

Kram Aida

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!