Hej alla läsare!

Då var det dags igen att uppdatera bloggen igen. Den 7 januari började vi och 7 februari blir det exakt en månad vi har påbörjat vår resa. Det är otroligt vad tiden går fort. Men i juni i år kommer vi tacka oss själva att vi har startat i januari. En hel månad nu har jag lyssnat på kroppens signaler, manövrerat bort en förkylning, tränat och promenerat och ätit mina soppor. Gjorde dock avsteg dels för att fira något som bör firas (ej min födelsedag) och ätit grönsaker med sjögräsnudlar samt bär. Jag har kunnat hantera hunger och kunnat återgå till mina soppor utan några problem. En stor fördel är att man kan variera dem som kalla och varma. En dryg månad senare har jag några tips till mig själv. Men delar här med mig i fall någon är intresserad att läsa hur jag tänker.

  • Lyssna på hungersignaler. Ät när du är hungrig och inte för att det är socialt. Ät inte bara för att alla andra gör det. Man gör sig själv en otjänst om man äter och inte är hungrig.
  • Planera – ska man göra avsteg får man planera lite vad som ska ske före och efter. Man kan välja mer grönsaker med vegetabilisk dipp, oliver är gott, även tapasvarianter med inlagda grönsaker (undviker kött själv) är gott. Välj bara det godaste.
  • Ha alltid ett lager med Slanka om du är sugen på något riktigt gott så får man göra den till glass, varm choklad eller bara ”smoothie”. Funkar vinter och sommar.
  • Jag kommer aldrig att kunna bli en frukostmänniska… jag har försökt, och försökt och tänkte att jag ska nu lyckas… men nej.

Läste om en studie nyligen att det faktiskt är helt ok att skippa frukost om man vill gå ner i vikt. Det är inte självklart att alla ska äta frukost. Vissa kan det och måste, andra kan det inte och ska inte heller. Det hela slutar med att jag får kväljningar. Jag väntar till lunchtid i stället och då är min energi jämnt och bra fördelad.

En av våra Slankakompisar ska springa maraton och peppas hårt av vår fantastiska Jeanette. Tänkte, vad ska vi hitta på för mål vad gäller fysisk aktivitet? Springa 5 km? Eller 10? Nu vet jag… först ska jag träna för att kunna springa 5 km utan att stanna. Då ska jag också nå målet på 70 kg. Sen ska jag så fort vågen ramlar ner på en ”6” som första siffra börja öka. Men då gäller det att hålla i. Målen är satta, nu växlar vi.

Hälsningar
Aida

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!