Om Slanka måltid

Om Slanka måltid

Hur får jag min Slanka-milkshake absolut bäst?
Slanka löser sig enkelt i vår shaker. Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten, eller mer om du önskar. Tips: Kall milkshake – gott med några isbitar i! Mums! Fluffigt och gott! Vill du ha den varm: Använd Slankas shaker. Värm i mikro till max 60 grader. Drick/ät inom ca 10 minuter.
OBS! Skaka inte med varmt vatten (övertryck)! Vill du ha en glassliknande milkshake, kör du den med is i en blender.
Hur gör jag soppan?
Blanda påsens innehåll med ca 2,5-3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka utan gallret. Värm i mikro till max 60°. Låt soppan dra ett par minuter, så grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den. Ät soppan inom ca 10 minuter. Skaka inte med varmt vatten (övertryck). Vill du ha en riktigt krämig soppa, typ Vichyssoise, kör du den i en blender.
Kan jag spara in och bara ta två Slanka-måltider och en vanlig måltid när jag väljer Kombi?
Risken är att du får för lite näring i dig. Vi rekommenderar att du tar dina tre Slanka-måltider och lägger till en mindre måltid. Genom att göra så mår du bra, känner mindre sug och minskar risken att du överäter eller att du får i dig för lite näring, när du väl lägger till din måltid. Och du slipper slå knut på dig själv.
Spelar det någon roll när på dagen jag äter min Slanka-mat?
Välj att följa din vanliga rytm när det gäller frukost, lunch och middag. Ett förslag när du väljer Maxi är att förskjuta måltiderna någon timme eftersom suget ofta är som jobbigast på kvällarna. Det här rör sig endast om några veckor när du väljer Slanka Maxi viktprogram.
Vilket är bäst att äta – förutom Slanka – kolhydrater eller proteiner?
Proteiner. Och grönsaker (långsamma kolhydrater).
Varför?
Kolhydraterna är lättast för kroppen att förbränna. Kolhydraterna förbränns först. Det är en förklaring till att idrottskvinnor och män laddar upp med pasta innan de t ex ska springa maraton. Lägger du till mer proteiner fortsätter kroppen att förbränna fett – och inte kolhydrater. Exempel: Tillsätter du en frukt, kommer kroppen att först förbruka den energin och sedan fortsätta att förbränna fett. Det är alltså bättre att du lägger till protein, t ex en härlig biff, en god fiskbit, räkor eller omelett på två ägg, vatten och kräftstjärtar.
Hur många points är en Slanka-måltid?
En Slanka-milkshake eller en Slanka-soppa motsvarar ca 2,8 points. En Slanka måltidsbit motsvarar ca 4,2 points.

Tillbaka