Vecka 12 Viktutmaningen
Dagens vikt:   99,4 kg   (+/- 0 sedan förra veckan)
Totalt under perioden: -15,6 kg
Midjemått:  96 cm (-1 cm)
Totalt: -17 cm

Nu börjar jag känna mig mer som mig. Även om jag för det mesta är en positiv och påhittig person känner jag en större glädje. Jag är inte längre trött utan gör allt möjligt. I veckan har jag bakat surdegsbröd och cyklat iväg med matlådor till barnen. Skulle jag aldrig ha kommit på tidigare. Vem cyklar iväg 9 km för att leverera en matlåda för att i dessa ”intesåmångabesök” tider, sedan cykla hemåt igen?  Hade någon för 12 veckor sedan sagt att jag skulle göra det, hade jag nog bara skakat på huvudet. På hemvägen blev det en lätt omväg som resulterade i en tur på 2,5 mil. Cykeln rullade så lätt och det är riktigt roligt.

Men – veckans resultat då? Märker ni att jag förhalar…
Ja, morgonens invägning kunde varit roligare. Ännu en +/- noll vecka. Det var en missräkning, men jag vet att träningsdosen är högre, och det sägs ju att muskelvävnad väger mer än fett. Känslan är god i kroppen och jag lutar mig mot den. Jag promenerar vidare och väntar in resultatet.

När inte vågen visar minus är det viktigt och absolut roligast att se på måttbandet. Det är den verkliga segern. Fettvävnaden runt de inre organen har försvunnit rätt rejält. Två mått tycker jag är intressanta, förutom midjemåttet.

  • Måttet runt bröstkorg och revben har minskat med hela 23 centimeter.
  • Måttet runt baken, eller stussen som det så fint heter, har minskat med 20 centimeter.

Sånt är lite svårt att greppa. Tur att vi fick påminnelser att mäta i början för det är en stor sporre. Allt är inte kilo och gram.

Även om det är upplopp och dags för summering med ”efterbilder” så slutar inte min viktresa till påsken. Oh no! Den rullar på till målvikt och stabiliseringsfas. Min målvikt är inte huggen i sten än. Min känsla i kroppen är viktigare än en viss vikt.

Söndag den 12 april är det målfinish etapp 1. Det ser jag fram mot.

Ha en fin vecka!
//mvh Maria Johansson Viktutmanare Slanka 2020

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen?
Handla 
här!

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!