Snart närmar sig första helgen på Slanka Viktutmaningen och det kan vara bra redan nu att förbereda någon rolig aktivitet som inte innebär mat/dryck/kalorier.

Hur ska du unna dig något roligt/lustfyllt? Kan vi tipsa varandra?

En bra inställning är att alltid försöka gå in med en positiv attityd. Det blir mycket lättare och framförallt roligare då. Tänk på allting du KAN göra, istället för allt du inte kan göra. Det gör stor skillnad. Se alltid ett halvfullt glas, istället för ett halvtomt glas.  Prova att köpa några härliga ört-teer eller en ny kaffesort som du inte tidigare provat.

1. En sak du ska försöka fokusera på är att öppna ytterdörren oftare än vad du öppnar kylskåpsdörren.
2. Utnyttja det fina vårvädret och ge dig ut på promenader och utomhusaktiviteter. Gärna i vackra miljöer.
3 Trädgårdsarbete ger utmärkt vardagsmotion – om du inte har egen trädgård kan du hjälpa en vän eller släkting.
4. Vårstäda hemmet – en annan härlig aktivitet som ger utmärkt motion – och ger en skön känsla efteråt.

Nu fixar vi helgen – så hörs vi på måndag och noterar veckans resultat!

Hälsningar från coach Jeanette 🙂

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Kommentar från coach Jeanette:
Vi på Slanka rekommenderar att man går på Slanka Maxi upp till 3 veckor förutsatt att man är fullt frisk. Se Slanka Maxi  som en kickstart på en ny livsstil. Efter Slanka Maxi väljer du något av något av Slankas andra viktprogram tex Slanka 5:2 eller Kombi och att du lägger om din livsstil. För att gå på Slanka Maxi är det viktigt att du är fullt frisk och att du har ett BMI som överstiger 25. 

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!