Kanske har du följt SVT:s serie Bästa dieten? 4 par fick pröva 4 olika dieter under en månads tid för att se vilken diet som gav bäst resultat för deras hälsovärden. Forskare gjorde sedan testresultat på deras hälsovärden för att komma fram till vilken diet som var bäst för deras hälsa. Dieterna som testades var:

  1. Vegandiet (utesluter kött, mjölk, mejeri och alla anemailieprodukter). Vegandiet baseras på grönsaker, frukt, nötter, sädesslag och baljväxter och proteinslag som tofu.
  2. Livsmedelverkets diet, (1/3 grönsaker, 1/3  magert protein, 1/3  långsamma kolhydrater).
  3. 5:2 dieten ( 2 dagar i veckan äter du 500 kcal om du är kvinna och män äter 600 kcal, resterande 5 dagar äter du som vanligt)
  4. LCHF-diet (utesluter kolhydrater och baserar kosten på fett och protein, grönsaker ovan jord)

Den diet som var bäst var den diet som man orkade följa och som passade ens livsstil om man samtidigt drog ned på kaloriintaget om syftet var att gå ned i vikt. Den som dock fick allra bäst värden för hälsan i denna studie var 5:2 dieten. Här hittar du programmet på SVT play

Varför inte prova Slanka 5:2, under 2 dagar i veckan byter du ut dina 3 måltider om dagen mot 3 Slanka måltider och får i dig 100 % fullvärdig näring. Om du är man äter du 3,5 Slanka måltider – gott, enkelt och säkert! De andra 5 dagarna äter du som vanligt. Enklare kan det inte bli!

Här kan du läsa mer om Slanka 5:2

Välj mellan goda soppor, shakes, puddingar och Havremål. Här kan du handla Slanka!