Hej alla Slanka vänner!
Idag fortsätter jag att berätta om första veckan på Slanka Maxi.
Det jag var mest orolig över när jag drog igång med Slanka Maxi var att jag skulle få i mig 3 liter vatten om dagen.
TRE LITER?!
För mig lät det som att tömma en hel sjö och försöka få i mig varje dag.
Jag är normalt sett urusel på att få i mig vatten, det brukar vanligtvis bli ett litet dricksglas till maten, på sin höjd!
Jag tittade på min vattenflaska som jag har på gymmet, den rymmer 50cl och jag försökte föreställa mig att 6 såna flaskor ska jag sörpla i mig varje dag.
Jag lovade mig själv att 1 liter ska jag få i mig varje dag, det är en bra början och jag får inte haka upp mig på mängden vatten!
Det var svårt för mig att hitta en bra balans på vilka tider jag skulle dricka mina Slanka shakes, men jag valde att köra samma tider som jag normalt äter frukost, lunch och middag annars.
Jag åker till jobbet när klockan är 5:00 på morgonen och äter frukost nångång mellan 8:30-9:00.

Lunch nångång mellan 11:30-12:00 och middag hemma nångång mellan 16:30-17:00.

Bara det att före Slanka åt jag vanligtvis en frukt i bilen på vägen till jobbet, två koppar med kaffe latte när jag kom fram, frukost, lunch, en frukt i bilen på vägen hem och gärna en rad choklad och en stor kopp kaffe latte när jag kom hem, middag och gärna en eller två smörgåsar innan jag gick och la mig.
Gjorde jag något annat än att äta?
Att ändra dessa fula vanor till att få i sig enbart flytande kost till frukost, lunch och middag var så himla jobbigt de första dagarna.
Offerkoftan åkte på och jag tyckte verkligen så synd om mig själv!
Två timmar efter lunchen var jag så hungrig att jag inte visste vad jag skulle ta mig till och det enda jag kunde tänka på var att det va minst 3 timmar kvar till min nästa måltid.
Jag började hälla i mig vatten, ungefär 2 liter på väldigt kort tid.
Men vet ni vad? Där gick det upp för mig att vatten faktiskt hjälper mot hunger!
Idag dricker jag så mycket som 4 liter vatten varje dag 🎖!!
När jag kom hem den dagen bestämde jag mig för att prova dricka en kopp svart kaffe, jag avskyr egentligen kaffe om det inte är minst halva koppen med mjölk eller grädde.
Och det smakade så vidrigt!
Men jag tvingade i mig den där koppen och det hjälpte mig mot hunger, sötsug och jag fick tankarna på något annat än att räkna minuter kvar av dagen !
Idag dricker jag faktiskt 2-3 koppar svart kaffe om dagen och det funkar numera betydligt bättre 😅
Första kvällen var även den jättehemsk!
Jag var såå himla hungrig och min mage skrek och morrade på ett sätt jag aldrig tidigare hört den.
Jag gick i cirklar här hemma och väntade på att de minsta barnen skulle somna så att jag bara kunde gå och lägga mig och dra täcket över huvudet.
Det gjorde jag också och det var inga problem att somna trots att jag trodde att jag skulle få ligga vaken med offerkoftan och min mullrande mage hela natten 😉
Men håll ut- för det vänder!
Jag skriver snart igen Kram Emma!
Vill du ocksågå ned i vikt med Emma och Slanka? Handla här!

Vill du ocksågå ned i vikt med Emma och Slanka? Handla här!

Slanka Maxi innebär att Emma går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.
3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Emma kommer också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du ocksågå ned i vikt med Emma och Slanka? Handla här!