Slanka ViktCenter – Blogg

Vilka är dina bästa tips Aida?

Hej Aida, berätta om dina bästa motivationstips?
Motivation för att lyckas finns alltid. Det är när man inte når ett önskat resultat snabbt nog, när tålamodet tryter, det är då man måste ha motivationstips för att lyckas. Fram tills jag gick med i Slanka viktutmaningen så nådde jag ett visst mål. Sen kommer ”omgivningen”… inte ska du fortsätta, du är fin som du är, men GUUUUUUUD ska du inte äta något alls och allt sådant som alla välmenande ord innebär. Vilken motivation som helst kan ju försvinna då. Därför är det allra bäst att ha en grupp, ett lag, ett vinnande koncept, ett gäng människor som förstår precis vad man menar och vad man går igenom. Så mitt allra bästa motivationstips är att hitta likasinnade och hålla sig till målet. Spelar ingen roll hur sakta det går, är man fast besluten så lår det ta tid.

Vilka är dina delmål?
Det är fortfarande att kunna knyta skorna, fast nu går det lättare, en hel storlek är borta vilket underlättar enormt.
Springa 5 km
Springa 10 km
Springa halvmaraton
Springa maraton
Köpa den finaste klänningen jag kan hitta och bara må gott
!

Vad njuter du av istället för mat och dryck?
Jag har förmånen att ha ett arbete som ger mig kickar. När jag tillsammans med goda kollegor nå ett mål, få en fjäder i hatten i form av publikationer, pengar till forskning och utbildning. Men då njuter jag. Sen balanserar jag det hela med att faktiskt köpa smink, kläder och annat som får mig att må bra. Jag har tur med mina nya Slankakompisar som arbetar med att förbättra allas vår estetiska kompetens. Så tips och råd tar jag gärna emot. Sen är det promenader med vänner, sitta ibland med barnen i tv-soffan tycker jag också är njutningsfullt. Speciellt när man har så mycket att göra på dagarna. Det allra bästa jag vet är soliga dagar oavsett årstid. Det är så viktigt för att må bra.

Har du några hemliga knep som du vill dela med dig av till Slankas läsare?
Bara att ni läser om vår viktutmaning är ett knep att få inspiration. Men några hemliga knep vet jag inte om jag har på rak arm. Jag tror att man måste arbeta inifrån. Väldigt basic! Se till att du får tillräckligt med sömn, utan sömn inget kan fungera. Arbetar du på kontor, ha stående möten, gå ut och gå, arbetar du med kroppen se till att du får pauser, att du kan mäta dina rörelser och att du tar dig tid att planera din vecka så gott det går. Sen är det alltid bra att ha med sig Slanka så att man slipper att drabbas av den värsta hungern om man ska på något oplanerat.

Vad är det första du ska göra när du nått din målvikt?
Först ska jag skaka hand med mig själv. Efter snart 10 år av övervikt i samband med två graviditeter är du äntligen i mål – så kommer jag att säga till mig själv. Sen ska jag sätta upp ett nytt mål, hur stannar jag här på min målvikt? Den dagen jag når målet är det försommar, det är varmt och jag känner mig lätt som en fjäder. På min 10-kmrundan inser jag helt plötsligt hur lätt det är att ta sig runt och att jag faktiskt trivs i den ”nya” kroppen. Trögt är det nu och trögt kommer det att vara ett tag till men målet kommer att vara så njutningsfull.

läs mer

Nu kör jag på Slanka Maxi igen

Hej!
Det börjar nalkas vår här i Göteborg man känner hur det ”sprallar”i kroppen och vårkänslorna kommer krypande
Veckan som har varit har varit med blandande känslor som jag skrev i mitt förra blogginlägg att jag kört Slanka Kombi i några veckor vilket var bra eftersom man fick äta en måltid men en liten nackdel var att jag tillät mig mer …Så det innebär att vikten är desamma som innan. Men 10kg-är ju inte illa.
7kg kvar och de tar jag med Slanka Maxi som jag känner att funkar bäst på mig för då håller jag mig mätt hela dagen och får i mig mina 3 liter vatten.
Jag kommer också att tillbringa en hel del tid på gymmet för att jobba på mina magrutor haha (skämt) men träning är en del av detta som är viktig för att jag ska nå mitt mål.
Vi hörs snart igen – nu är det Slanka Maxi som gäller igen! Hoppas du hänger på.

läs mer

Slanka Havremål nu i 6-pack

Den smarta starten på dagen!
Minskar morgonstressen – tillagas på bara 2 minuter!
Ger dig 1/3 av ditt fulla dagsbehov av näring.
Innehåller endast 180 kcal – funkar utmärkt på Maxi.
Laktosfritt för den känsliga magen.
Dessutom härligt värmande både morgon och kväll med tuggvänliga små äppelbitar och lagom smak av kanel.

Tillredning för bäst resultat

Havregröt – med rik, krämig konsistens
Blanda påsens innehåll med 1 dl vatten. Rör om. Värm ca 1 minut i mikro. Rör om till fin grötkonsistens.Toppa med t ex blåbär, bananskivor eller en klick yoghurt. (ej Maxi).

Havreshake – len, god och mättande både som frukost, lunch och kvällsmål!

läs mer

Vi har så härlig gemenskap i gruppen och nu ökar jag upp träningen

Hej alla
Veckan som gått innebär att nu har vi hållit på i en hel månad med vår Viktutmaning. Veckan blev också den trögaste för min del trots planering. Vi hade kurs som för min del innebar sena kvällar. När man väl har kommit hem så behövde hemmalogistiken ordnas. Dessutom glömde jag att dricka vatten under kursens första dag. Det kändes som att jag skulle svimma av trötthet. Andra dagen fyllde jag på med vatten rejält så tröttheten uteblev. Man kan inte nog påpeka vattnets betydelse.

Sammanfattningsvis kan jag säga att samtliga sju dagar var mer eller mindre ”uppätna” av andra så kallade ”måsten”. Ingen träning och extremt mycket stillasittande blev inte bra för mig. Jag tror att moderna arbetsplatser (med just kontorsjobb) skulle tjäna på att ha stående möten, att bryta för raster, ha walk-and-talk möten och annat som inte innebär att man sitter så extremt länge.

Nåväl, hur ser det ut framöver? Jag har precis kikat i min almanacka och så som det ser ut nu kommer jag kunna träna mycket mer. Jag har det mer luftigt på morgonen och då tänker jag nyttja mitt hemmagym. För mig är träning min stressmedicin och oavsett hur hårt jag kör, eller lugnt för den delen så är det värt det. Den här veckan som kommer kör jag definitivt Slanka kombi med mat och bars. Jag beställde hem Slanka bars för att testa dem. Självklart provade jag en igår i stället för en shake.

De är stora, smakrika, det tar tid att verkligen tugga dem och så fyller man på med vatten också i högre grad. Ska ge detta en chans så klart under den 5:e veckan. Men innan jag börjar göra drastiska beslut måste jag prata med Jeanette om vad som är bäst för mig.

Jag följer våra andra viktutmanare också och det är ett gäng fantastiska tjejer som verkligen kör hårt. Vi har så mysigt i vår gemensamma grupp, stöttar och peppar varandra. Utan dem hade det inte varit så spännande som det är nu. All eloge till er, till vår coach Jeanette och till er alla som läser detta. Kram till alla där ute.
Aida

läs mer

Redo för att ta de sista 7 kilona – häng på du också!

Hej!
Har kört med Slanka Maxi en månad, nu i måndags så börjande jag med Kombi det innebär att man håller sig ytterligare till ca 500 kalorier utöver det 3 slanka påsar. jag kommer att återuppta Slanka Maxi om några veckor igen. Det passar mig bäst då jag känner mig mycket piggare och mer motiverad. Vikten har inte ändrat sig någonting denna vecka min kropp vill en sak och jag vill en annan, jag vet av erfarenhet att de sista 7kg kan bli tuffa att bli av med
Och att man lätt ge upp därför blir Slanka Maxi det bästa för mig.

Längtar efter våren så man kan ge sig ut på långa härliga promenader och rensa ut vinter-garderoben och pryda garderoben med härliga vår- och sommarkläder med olika färger av pasteller och inte bara svart som garderoben har varit de senaste åren.

Jag är glad att jag lyckats att nästan gå ner 10kg och det är så roligt att får höra det dagligen från vänner och även kunder på jobbet. Så nu jäklar!! Nu ska jag ta de sista 7kg också ! Heja mig!!
Följ gärna med mig på min resa kanske jag kan inspirera just dig!
Kramar Helen

läs mer

Anette: Jag firar -11,4 kg ner med fotvård

Denna veckan har jag unnat mig ett besök hos fotvården, vilket var väldigt avkopplande och skönt. Jag tycker det är viktigt att man unna sig lite lyx i vardagen ibland. Det ger en ny motivation att kämpa vidare. Annars löper det på som vanligt, kilona verkar rasa av mig i rasande fart, vilket känns skönt samtidigt som jag mår toppen. Bättre än så här kan det knappast inte bli. Om det ibland är motigt när man ser andra äta, så skulle jag inte offra mig och förstöra den viktnedgången jag verkar ha varje vecka. Det är det inte värt. Det är bara att titta bort åt något anat håll eller gå därifrån. Snart har de andra ätit färdigt och du känner dig väldigt nöjd att du återigen klarat av det ännu en gång.

Nu siktar vi på en vecka till. Denna vecka visade vågen på ytterligare -1,8 kg vilket ger en total viktnedgång på -11,4 kg vilket känns helt fantastiskt! Jag är så glad för att jag började på Slanka Maxi för 5 veckor sedan!

läs mer

Nu har jag tappat – 14,8 kg på bara 5 veckor vilket känns så bra.

Hejsan
Då va ännu en vecka på Slanka Maxi över och även denna vecka har för mig varit enkel och utan sug. Det är nästan så jag väntar på ett bakslag men än har det inte kommit. Jag har den här veckan tappat – 3 kg så totalt nu – 14,8 kg på bara 5 veckor vilket känns så bra.

Veckan har bestått av jobb och träning, vissa dagar tränar jag före jobbet och andra efter och vissa dagar båda delarna. Jag har varit nog med att lyssna på kroppen så i fredags avbokade jag alla pass och vilade och dag en efter va jag fylld av ny energi för nya träningspass.

Jag har fantastiska vänner som stöttar och peppar mig, talar om att de är stolta, överraskar med blommor mm men framför allt finns de där och det är ovärderligt och jag är så tacksam över att jag har dem i mitt liv.
Har även fantastiskt fint stöd och pepp av de underbara tjejer i viktresan och vår fina coach även om det är personer jag aldrig träffat så har de blivit en del av min vardag och resan skulle inte vara densamma utan dem.

Jag har för många år sedan gått på en annan VLCD diet och då tappade jag jättemycket hår det rasade av och det va en oro även denna gång men den oron var helt obefogad mitt hår som vägrat växa har växt säkert 5 cm så nu kommenterar inte omgivningen bara viktnedgången utan även hur mycket mitt hår vilket är fantastiskt.

Så med tanke på hur jag och kroppen mår ser jag fram emot ännu en ny vecka på Slanka Maxi och att se vilka resultat som kommer längs den här resan.

Nu är det dags för den nya Slanka favoriten ApelsinMango mixad med massor av is.

Ha det bra allihopa så kör vi ännu en vecka med Slanka
/Helena

läs mer

Viktutmanarna har gått ner -35,9 kg tillsammans på 4 veckor Slanka Maxi

Slankas Viktutmanare har tillsammans gått ner hela – 35,9 kg på 4 veckor Slanka Maxi!
Helena, Helen, Anette och Aida har under en månads tid fått en fantastisk kickstart på sitt nya lättare liv och inspirerar storslaget med dessa siffror.
Vill du också få en kickstart under 2019 – börja redan idag med Slanka. Det är inte svårt.
Vill du ha en kickstart välj Slanka Maxi och byt ut samtliga 3 måltider/dag mot Slankas måltidsersättningar och få snabba resultat eller välj Slanka Kombi då förutom 3 Slanka/dag du lägger till en vanlig måltid på 500-600 kcal. Du får en lite långsammare viktnedgång – men kan ändå vänta dig fina resultat på 0,5-1 kg i veckan.
Läs mer på Slankas hemsida www.slanka.se.

läs mer

Se till att alltid ha ett lager med Slanka till hands

Hej alla läsare!

Då var det dags igen att uppdatera bloggen igen. Den 7 januari började vi och 7 februari blir det exakt en månad vi har påbörjat vår resa. Det är otroligt vad tiden går fort. Men i juni i år kommer vi tacka oss själva att vi har startat i januari. En hel månad nu har jag lyssnat på kroppens signaler, manövrerat bort en förkylning, tränat och promenerat och ätit mina soppor. Gjorde dock avsteg dels för att fira något som bör firas (ej min födelsedag) och ätit grönsaker med sjögräsnudlar samt bär. Jag har kunnat hantera hunger och kunnat återgå till mina soppor utan några problem. En stor fördel är att man kan variera dem som kalla och varma. En dryg månad senare har jag några tips till mig själv. Men delar här med mig i fall någon är intresserad att läsa hur jag tänker.

Lyssna på hungersignaler. Ät när du är hungrig och inte för att det är socialt. Ät inte bara för att alla andra gör det. Man gör sig själv en otjänst om man äter och inte är hungrig.
Planera – ska man göra avsteg får man planera lite vad som ska ske före och efter. Man kan välja mer grönsaker med vegetabilisk dipp, oliver är gott, även tapasvarianter med inlagda grönsaker (undviker kött själv) är gott. Välj bara det godaste.
Ha alltid ett lager med Slanka om du är sugen på något riktigt gott så får man göra den till glass, varm choklad eller bara ”smoothie”. Funkar vinter och sommar.
Jag kommer aldrig att kunna bli en frukostmänniska… jag har försökt, och försökt och tänkte att jag ska nu lyckas… men nej.
Läste om en studie nyligen att det faktiskt är helt ok att skippa frukost om man vill gå ner i vikt. Det är inte självklart att alla ska äta frukost. Vissa kan det och måste, andra kan det inte och ska inte heller. Det hela slutar med att jag får kväljningar. Jag väntar till lunchtid i stället och då är min energi jämnt och bra fördelad.

En av våra Slankakompisar ska springa maraton och peppas hårt av vår fantastiska Jeanette. Tänkte, vad ska vi hitta på för mål vad gäller fysisk aktivitet? Springa 5 km? Eller 10? Nu vet jag… först ska jag träna för att kunna springa 5 km utan att stanna. Då ska jag också nå målet på 70 kg. Sen ska jag så fort vågen ramlar ner på en ”6” som första siffra börja öka. Men då gäller det att hålla i. Målen är satta, nu växlar vi.

Hälsningar
Aida

läs mer

-9,4 kg lättare med Slanka, nu fortsätter resan med Slanka Kombi

Hej alla Slanka vänner!
Nu tar jag ett ytligare steg med Slanka. Nu har jag kört strikt med med Slanka Maxi i fyra veckor. Idag börjar jag min resa med Slanka Kombi och ett inbär att man ska hålla sig till tallriksmodellen alltså lägga till ytligare 500 kalorier men ändå gå ner sakta men säkert på lång sikt.

Träning!
Har inte riktigt kommit igång som jag hade planerat lätt att skjuta upp när det kommer förhinder då blir det inte gjort så där får jag ta mig i kragen.

Det går bra just nu! Jag mår så bra med min nya livsstil – jag ångrar bara att jag inte började tidigare.
Bättre sent än aldrig😀
Alltid spännande och ställa sig på vågen varje måndag.

Startvikt 76,6
Och fram till idag 68,2 kg ! Alltså – 9,4kg Det här trodde jag aldrig, så glad och stolt över mig själv .Tack Slanka och våran fantastiska coach Jeanette som vi har tillgång till när som jäkligast. Den här lilla dockan ni ser på bilden är mitt barnbarn Leona hon väger ca 10kg… och det är vad jag har åstadkommit i viktnedgång hittills. Som mormor blir det lättare att vara aktiv när man har blivet av med massa kg.
Ha en fin vecka!

Kramar Helen

läs mer