Första veckan med Slanka har gått förvånansvärt bra. Bättre än jag trodde. Men jag har varit så enormt taggad. Kunde knappt sova kvällen innan starten ☺. Förutom spänningen och offentligheten så skulle jag vilja påstå att smakerna som Slanka produkter erbjuder och variation på konsistensen har bidragit till att det har känts lätt. Sopporna är goda och krämiga, shakes likaså. Det har känts som en rejäl måltid. För att få hemmalogistiken att fungera har det krävts lite mer planering från min sida. Att kunna delta på olika aktiviteter innebär också att mat inkluderas. Det är fika med fikabröd, middagar, arbetsluncher, fredagsmys och allt vad det innebär. Allt måste planeras för frestelserna blir för många. Mitt på dagen går det bra, men att kunna dämpa den värsta hungern på kvällen krävde mycket mer arbete. Fokus på målet har gjort det däremot lättare.

Då jag inte äter frukost började jag dagarna med svart kaffe vid cirka 06.00-tiden. Att låta bli mjölken har varit en utmaning men jag har vant mig efter ett par dagar. När jag vet att ni läser bloggen och blir inspirerade så är det mycket lättare att göra rätt. Jag vill inte misslyckas. Det går faktiskt som en dans. Vid lunchtid har det känts så gott med Slankas varma vegetariska soppa. Särskilt när det är så kallt ute.

En utmaning har varit dock att dricka tillräckligt med vatten. Ett sätt att hantera detta var att börja dagen med ett glas vatten, sen kaffe. Runt 15.30 är det dags för en shake. Gärna jordgubbssmak som har blivit en av mina absoluta favoriter. Middag har bestått av kycklingsoppa eller vegetarisk soppa med en tesked kokosolja i. När jag är på resande fot går det snabbast med en shake i stället och att ta det så sent som möjligt på kvällen.

Träning har varit av det lättare slaget. Att uppnå minst 10 000 steg är en första målsättning. En riktlinje har varit att öka pulsen minst 3 minuter om dagen. En framgångsfaktor har varit daglig coachning av vår expert Jeanette som har stor erfarenhet i ämnet och är idag en maratonlöpare. Det tycker jag är imponerande och inspirerande för mig i mina kommande mål.

Jag har berättat för kollegor och vänner om denna utmaning, många uppmuntrar det, en del hänger på utmaningen och andra följer mig på distans. Hittills mycket positiva reaktioner. Det känns riktigt bra! Det jag vill uppnå kortsiktigt är att njuta av den nyvunna energin som jag har fått genom ketonerna, att nyttja den extra lilla tiden jag har fått vid lunchtid att planera in träning och vardagsmotion. Genom att lägga fokus på vad jag vill uppnå så minskar samtidigt fokus på irritationsmoment runt omkring mig. Helt enkelt det som skulle vanligtvis reta mig, kan jag bara skaka av mig som om det var lite damm. Vilken frihetskänsla! Långsiktigt vill jag känna en vinst av att kunna bära kassar, knyta skorna lätt, springa fortare, slippa ha ont och slippa kläder som korvar sig och är obekväma. En livsstilsförändring som består är nu mitt högsta mål. Hoppas ni har det bra! Ta hand om er.

Efter en vecka på Slanka har följande skett:
Viktförändring: 80,5 (start 84 kg), -3,5 kg
Midjemått: 94  (start  99 cm), -5 cm

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!